En perfekt man cave

Det är ingen hemlighet att vuxenlivet kommer med en hel del ansvar och åtaganden som kanske inte alltid är jättekul. Vissa saker med att vara vuxen är givetvis riktigt skoj, men det finns även saker som man saknar från den tid då man var yngre. En av dessa saker är helt enkelt att man bara kunde koppla av, släppa allt och bara ha det riktigt kul. Visst, man kan komma hem från arbetet och slänga sig ner i soffan för att kolla på tv, men hur kul är det egentligen? Nej, för att verkligen koppla av krävs det mer än så. Detta är anledningen till att vi, Pinheads-gruppen, har byggt en riktigt trevlig man cave.

Vår man cave är helt enkelt en plats som är till för vår underhållning och avkoppling. Innan vi satte igång med att ställa i ordning den skapade vi en lista för att få en överblick över vad som var viktigt att ha i den. Här är listan:

  • Många olika typer av flipperspel
  • Sköna fåtöljer och fotpallar
  • Ett sätt att brygga öl på (vi älskar öl)
  • En musikanläggning
  • Schyssta dekorationer på väggarna
  • TV + tv-spelkonsoler
  • Ett urval av tv-spel och böcker

Vi bestämde oss för att skapa denna man cave i vår källare. Det låter kanske lite konstigt, men källaren har perfekt storlek och dessutom är det massor av fönster i den som gör att det är ett fint ljusinsläpp. Flipperspel, tv-spel, tv, musikanläggning och egentligen allt det andra hade vi innan. Det enda vi behövde köpa var brygganläggningen. Tidigare har vi provat att brygga genom den klassiska metoden som innefattar diverse hinkar, lösa mätare och steriliseringsutrustning. Eftersom det både är ganska tidskrävande och ofta inte blir så bra resultat ändå bestämde vi oss för att gå ihop och köpa in ett komplett system: en grainfather.

Det är trots allt öl som gör en man cave till en riktig plats för skönt häng, så efter lite efterforskningar valde vi att köpa in en grainfather. För det första låter denna grainfather oss brygga öl som har precis samma kvalitet som den öl från ett mikrobryggeri har. Det är helt enkelt samma system som många mikrobryggerier använder, men i ett mycket mindre format. Visst, det kostade en del, men med tanke på hur mycket man faktiskt sparar in på sina ölkostnader blir en grainfather en god investering i slutändan. Så den har en given plats i vår man cave. Vi har redan satt den första “batchen” och när den är klar har vi invigning, både för vår man cave och för vår grainfather. Vi köpte även in fina ölglas som vi satte upp i den provisoriska barhyllan. Vi tänker bygga en riktig bar så småningom.

Färgerna i vår man cave går i jordnära nyanser, för att det ska se så ombonat och mysigt ut som möjligt. Vi har satt upp bilder i vintagestil på väggarna. Några motiv är t.ex. på gamla ölmärken, reklamaffischer och självklart finns det också lite flippermotiv också. Vår man cave är inte helt klar ännu, men en sak är vi säkra på: när det väl är klart kommer det bli en riktigt avkopplande och skön plats att hänga på. Vi längtar till den dag då vi kan smaka vårt goda öl och spela några fartfyllda rundor med flipper.